Waarom EQcure

Verbluffende behandelresultaten.
Relatief korte behandelperiode.
Kennis van zaken, ervaringsdeskundige.
Grote passie voor en affiniteit met paarden.
Passie, intrinsieke betrokkenheid en gedrevenheid.

Werkwijze EQcure

EQcure werkt praktisch en energetisch. 


EQcure werkt met Counseling (bij mensen), T-Touch Paard (bij paarden) in combinatie met Touch for Health en Reiki (zowel bij mensen als bij dieren). Touch for Health wordt met name gebruikt om de onbalans te traceren en te definiëren. Reiki wordt met name toegepast ter ondersteuning van het behandelproces. Communiceren met dieren wordt toegepast bij vragen van de eigenaar, maar wordt ook ingezet bij behandelingen. Tevens is het mogelijk om te laten behandelen met Bioresonantie, te weten met de e-Lybra. Ook het uitmeten van voeding, supplementen en kruiden doet EQcure met een biotensor. Mogelijk is het om een pijnmeting te laten uitvoeren via een pijnprotocol.

Behandeling van blessures

Aanvullend op de dierenarts wordt gestart met het in kaart brengen van de onbalans, zodat duidelijk wordt waar het probleem ligt. De disbalans, ofwel de blokkade, wordt energetisch behandeld, waardoor pijn vermindert en de balans terugkeert. Blessures kunnen op deze wijze in zeer korte tijd behandeld worden, met opmerkelijk positieve resultaten. Denk hierbij ook aan de Bioresonantie om in te zetten, alsmede op maat gemeten kruiden voor het paard voor een periode van 5 weken.

EQcure werkt altijd aanvullend op de behandelmethodes van de dierenarts en vormt nooit een vervanging voor de reguliere medische zorg.

Verbeteren van paardrijprestaties

Wanneer paard en ruiter fysiek, mentaal en emotioneel niet in balans zijn, is het lastig om echt goede prestaties te leveren. Of is er sprake van regelmatig terugkerende blokkades bij het rijden. Dan helpt EQcure ruiter en paard in balans te brengen en als een team te laten werken.

Meestal is de oorzaak een mentale situatie bij de ruiter, waar het paard sensitief op reageert. Door visualisaties en het veranderen van de mindset van de ruiter, komen ruiter en paard meer in evenwicht en verbetert de onderlinge relatie. Dit zorgt voor maximale prestaties en plezierig rijden, voor zowel ruiter als paard.

EQcure werkt altijd ondersteunend en is geen vervanging voor gedegen paardrijlessen. 

Behandelen van gedragsproblemen

Wanneer een dier een traumatische ervaring of verleden heeft gehad en er sprake is van regelmatig terugkerend onverklaarbaar gedrag, helpt EQcure om het gedrag te verklaren door de ervaring aan het licht te brengen.

Communiceren met dieren

Het “praten” met dieren gaat op een intuïtieve telepatische wijze. Ik krijg antwoorden van het dier in de vorm van beelden, woorden, gevoel of weten. Wanneer een dier lichamelijke klachten heeft zal ik die tijdens het communiceren ook ervaren.

Redenen om een consult aan te vragen:

  • gedragsproblemen of andere problemen van uw paard
  • als u iets over het verleden van uw paard wilt weten
  • bij onduidelijke gezondheidsklachten van uw paard
  • inzicht in de manier van trainen krijgen

FAQ

Frequently asked questions! 


Wat doet EQcure nu eigenlijk?

Gericht op blessures bij paarden en prestaties bij het rijden, dit laatste met name voor ruiters. Getraumatiseerde paarden behandelen naar balans. Zieke, geblesseerde paarden behandelen naar sneller herstel. Uitmeten van voeding, supplementen en kruiden voor het paard. Behandelen met Bioresonatie.

EQcure werkt altijd aanvullend op de behandelmethodes van de dierenarts en vormt nooit een vervanging voor de reguliere medische zorg.
EQcure werkt altijd ondersteunend en is geen vervanging voor gedegen paardrijlessen.

Wat is Bioresonantie?

Het doel van Bioresonantie-therapie is het herstellen van het zelfregulerend en zelfgenezend vermogen van het lichaam, door ziekmakende invloeden en oorzaken uit te schakelen. De e-Lybra is een zeer geavanceerd bioresonantie apparaat. Het analyseert en balanceert het lichaam. Het aantal behandelingen is afhankelijk van diverse factoren, denk hierbij aan de aard van de klacht, leeftijd, medicijngebruik.

Wat is een Biotensor?

De biotensor is een fijngevoelig bio- en energetisch test- en behandelinstrument. Alles in het universum bestaat uit trillingen. Het uitmeten van kruiden specifiek gericht op jouw paard is onderdeel van het werken met de biotensor. Maar ook kunnen voeding, supplementen en pijn gemeten worden.

Wat is Touch for Health?

Touch for Health is een methode die spier- en energieversterkend werkt. Door spiertesten kunnen spierzwaktes en energieblokkades worden opgespoord en worden gecorrigeerd. Het doel daarbij is het zelfhelende vermogen van het lichaam te activeren. Dit kan tevens bij dieren ingezet worden, met een tussenpersoon. Deze staat in contact met het dier en zal het testen ondergaan. Wat er vaak vanuit de Touch for Health wordt ingezet is ESR – Emotional Stress Release, in verband met een opgebouwde blokkade, die de ruiter door omstandigheden in zijn of haar systeem heeft opgeslagen. Dit zorgt ervoor dat de stress ervan af gaat en de herinnering blijft.

Reiki wat is dat, wat doet het?

Reiki, het woord, bestaat uit twee Japanse karakters: Rei en Ki. Het betekent Universele Levensenergie.
Bij toepassen van Reiki worden lichaam, ziel en geest, wanneer het aankomt op genezing, als één geheel gezien.
Het doorgeven van deze energie vindt plaats door middel van handoplegging of kan op afstand gegeven worden. Dit doorgeven van energie heeft een positieve invloed op disharmonie in het lichaam.

TTouch Paard, wat is dat?

De TTouches zijn een zachte maar zeer diep werkende manier van aanraken. De TTouch is een cirkelvormige beweging, zeer licht uitgevoerd op de huid van het paard, met de hele hand, de vingers of delen van de hand. Er zijn ook TTouches waarbij je de huid licht optilt en weer ontspant, TTouches waarbij je op een bepaalde manier over de huid strijkt en TTouches waarbij je de benen, staart, oren enz. beweegt.

Het is dus geen massage. Massage is een methode waarop direct ingewerkt wordt op de spieren. Daarbij wordt er veel meer druk uitgeoefend, en de beweging is ook anders dan bij de TTouches. Je hebt daarvoor kennis van de spieren nodig, wat voor de TTouches niet nodig is. TTouch werkt op het zenuwstelsel van het paard. Het doel van de TTouches is het paard meer bewust te maken van zijn lichaam, hem meer zelfbewustzijn te geven, zijn coördinatie te verbeteren, eventuele spanningen op te lossen en de gezondheid van het paard te bevorderen.

 

Kat Snoop

Ik had geen idee meer wat ik moest doen met m’n katje en heb Marjolein om raad gevraagd en of ze me kon helpen. Of zij iets zag in de foto van Snoop mijn kat. Ik vroeg dit via fb messenger en kreeg meteen bericht terug dat ze gekeken had. Wat zij mij vertelde dat herkende ik en ik ben daar voor mezelf en met m’n kat aan gaan werken. Later vroeg ze me of het iets deed en ik verteld wat ik gedaan had. Dit was goed en later schreef ze me dat er nog wat meer nodig was. Ze hield goed contact met me en gaf aanwijzingen, erg fijn en wat is ze lief. Ik moest ook naar de dierenarts want Snoop had erg veel vocht achter z’n longen en bij deze dierenarts behandeling is veel gedaan om alles uit te sluiten en we hebben geen diagnose kunnen stellen helaas. Het vocht kwam ook terug en wilde ik weer weg laten halen en hier nog wat onderzoeken doen want we hadden nog geen bloed geprikt. Ook dat was een goede uitslagen en eigenlijk leek er niks aan de hand maar ik vroeg om antibiotica en dat kreeg ik, nu 2 weken verder gaat het goed met hem, hij knapt echt op en ik ben heel erg blij! Ik had hem bijna laten gaan maar kreeg toch hoop en heb daarbij zelfs een donatie moeten opstarten want kon het niet meer betalen! Ik heb dat op fb gepost en ook Marjolein was zooo lief om voor Snoop iets te doneren. Ik zal iedereen naar je doorsturen Marjolein. Bedankt voor je hulp namens Snoop en mij. Liefs Aukje

Fotoreading

Ik was de gelukkige die op 1 januari met de facebook-actie een foto reading van een van mijn paarden won! 😀
Binnen een paar dagen had Marjolein daar al tijd voor gemaakt en daar kwam de mail met de informatie... Ik was er hartstikke blij mee, want het was allemaal zo herkenbaar! Een en al bevestiging, en ook had ze er meteen tips bijgezet, waar ik zeker mee vooruit kan.
Tot slot nog een telefoongesprek om eea toe te lichten, wat erg leuk uitpakte! 🙂
Marjolein wil oprecht helpen, dat is overduidelijk!
Nogmaals heel hartelijk bedankt namens mij en mijn paard! 🙂

Nelleke van Zon

Consult in de praktijk

Na mijn bezoek en sessie bij Marjolein voelde ik me direct meer geaard en aanwezig en kon ik beter bij mijn vreugde en helderheid komen. Ondanks een gebroken hart leek deze even naar de achtergrond en er een nieuwe helderheid aanwezig. Aarden werd mij aangeraden en dat blijf ik zeker doen! Dankjewel Marjolein!

Marcel Hof

Angst

Angst is een raar ding, je hebt het nodig en kan niet zonder… maar soms zit het in de weg.

Mijn angst zat niet in mijn hoofd het was niet rationeel… het zat in mijn lijf, mijn hele lijf. Vaak en soms zonder goede reden verstijfde ik als ik op mijn paard zat. Al mijn spieren stijf maar ook mijn hoofd stijf. Ik kon niet meer bewegen, denken en ademen.
Er is geen duidelijke reden voor mijn angst, ik heb nooit een heftig ongeluk mee gemaakt of iets anders spannends het was er gewoon en zat er altijd.

Op een dag was ik het zat, zo had ik mijn leven met paarden niet voorgesteld. Daarom een afspraak gemaakt met Marjolein van eqcure. Marjolein kwam al heel snel. We hebben een keer gewerkt samen in de box van mijn paard, het was enorm bijzonder… daarna had ik les van mijn eigen instructrice. Wat een verschil, ik kon mijn spieren ontspannen en gewoon nadenken.

Afgelopen augustus heb ik mijn paardje meegenomen naar de Veluwe. Halverwege de eerste week hadden we al ons eerste buitenritje gemaakt!

Apis en ik zijn onwijs dankbaar dat Marjolein op ons pad gekomen is en wij nu samen kunnen genieten.

Dinka

Angst bij het rijden

Anderhalf jaar geleden heb ik een lange periode van stress met mijn vorige paard moeten doorstaan. Ik ben diverse keren gevallen en ben ook een keer per ambulance na een val afgevoerd. Aan deze periode heb ik een grote angst voor vallen over gehouden. Die angst was zo groot dat het mij belemmerde om met mijn nieuwe paard fijn en ontspannen te kunnen rijden. Ik rij graag wedstrijden maar dit durfde ik nauwelijks meer. Tijdens een gesprek met Marjolein voelde zij mijn spanning en angsten en raadde zij mij een consult aan. Hierna heb ik eerst bij haar thuis een 1 op 1 gesprek gehad. Hierbij heeft zij mijn stress en vooral mijn angst door middel van Touch for Health en Reiki weg gehaald. Ook heeft zij dit samen met mij en mijn paard gedaan. Ik was altijd één brok spanning met paardrijden. De dag erna heb ik wedstrijd gereden en ik ben nog nooit zo relaxed geweest. Ik had gewoon geen spanning of angst meer, voelde mij eindelijk veilig op mijn eigen paard en kon weer genieten net zoals vroeger. Ik had in lange tijd niet zo’n leuke paarden-dag gehad.

Bedankt Marjolein!

Aanvullend werken op dierenarts

"Begin december werd mijn paard Cantic kreupel. Na veel bezoeken aan de dierenarts waar een kreupelheidonderzoek heeft plaatsgevonden, röntgenfoto’s en echo gemaakt zijn is gebleken dat hij de weke delen in zijn kogel beschadigd heeft. Na veel rust ging hij langzaam vooruit en met de hulp van Marjolein is gebleken dat hij zijn spieren in zijn schouder vastzet door zijn blessure onderin zijn been. Daar heb ik met Marjolein aan gewerkt door middel van Touch for Health en Reiki. Toen we daarna weer naar de dierenarts gingen kregen we het goede nieuws dat hij niet meer kreupel was. Nu 6 weken stappen, hopen dat hij binnenkort weer aan een stap en drafprogramma kan beginnen."

Eva

Onze ervaring met Marjolein Lagrand

Onze ervaring met Marjolein Lagrand

"Ik zal ons eerst voorstellen, ik ben Anja’s Angel Pride, ze noemen me Angel en mijn bazin heet Bianca van Geemert.

Via mijn beste vriendin, Marianne Post, want die verkoopt mijn bazin altijd van die overheerlijke likstenen…..zijn wij terecht gekomen bij Marjolein!

Ik had een heel zeer linker voorbeen… kon er echt haast niet meer op lopen… De dierenarts had geconstateerd dat ik een peesschede-ontsteking had in mijn kogel. Ik ben twee keer ingespoten en mocht maar een half uurtje per dag stappen….

Na een maand of vijf werd mijn bazin toch wel een beetje radeloos. Ze had al over Marjolein gehoord, maar durfde het niet zo goed aan. Omdat de dierenarts ook geen optie meer was, want nog meer van die grote prikken zag ik echt niet zitten, hebben we toch maar een afspraak gemaakt met Marjolein!

Nou het was liefde op het eerste gezicht. Want Marjolein is écht heel lief! Bovendien heeft ze magische handen!!! Ik voelde me er echt heel goed bij!!! Hoe het verder is gegaan en hoe ik er nu aan toe ben zal mijn bazin vertellen, want dat kan ik niet zo goed….."

En zo ongeveer is het inderdaad gegaan. Na een aantal verhalen gehoord te hebben en radeloos te zijn heb ik besloten Marjolein te bellen. Ik had eigenlijk geen idee wat me te wachten stond, maar na een heel prettig telefoongesprek kwam Marjolein al binnen een week bij ons op stal. Angel is een erg dominant paard, dus ik hoopte dat hij zich zou gedragen. Marjolein heeft hem eerst helemaal afgetast en al snel bleven haar handen op bepaalde plekken op zijn lichaam “steken”. Ik weet niet hoe ik het moet zeggen, maar bijvoorbeeld op zijn schouders bleef ze maar masseren en voelen. Zijn rug werd gemasseerd en uiteindelijk werd ik er zelf bij betrokken. Doormiddel van mij konden we aftasten waar er eventueel problemen ontstonden in Angel’s lichaam. Heel eerlijk geloofde ik er weinig van…. Hoe kan iemand voelen wat er bij mijn paard speelt als ik ertussen zit??? Uberhaupt, hoe kan dit???? Maar goed, we moesten er wel voor open staan. Alles voor het paard!!!

Om een lang verhaal iets korter te maken…. Ik kreeg een aantal opdrachten mee en de week erna zou Marjolein weer komen. Zo gezegd zo gedaan. Nou niet helemaal, ik heb twee dagen overgeslagen, soms moet ook ik werken, maar verder heb ik gedaan wat van mij verwacht werd. De tweede behandeling ging eigenlijk een beetje hetzelfde, alleen werd er wel vooruitgang geconstateerd bij Angel?!?!?! Hm… ok. We zullen zien.

De derde behandeling verliep ook goed. Na de behandeling een half uurtje stappen en de afspraak gemaakt om de aankomende week eens te kijken wat er zou gebeuren als we erop stappen, in plaats van ernaast.

Zo gezegd, bijna zo gedaan. Nu loopt Angel al vier weken goed!!! Niet meer kreupel, onder het zadel.

Met Marjolein heb ik regelmatig telefonisch contact. Ik zet zelf door wat ik van Marjolein geleerd heb en binnenkort vraag ik weer wat energie van haar en maken we een afspraak. Eigenlijk puur omdat het zo ontzettend leerzaam is en omdat Angel heel goed reageert op de behandeling die hem gegeven wordt.

Tot nu toe heb ik geen dure behandelingen van de dierenarts meer nodig en geloof ik dat je heel veel kunt bereiken met gevoel, voelen en met Marjolein!!!!

Stress te lijf!

Uitverkoren om voor de Zuid-Holland Cup te rijden op het CHIO in Rotterdam.

Ondanks de grote uitdaging en het geweldige idee om op het CHIO te gaan rijden gierden de zenuwen door mijn lijf. Marjolein signaleerde dat bij mij en gaf aan dat er aan gewerkt kon worden door middel van een behandeling van haar. Dat hebben we afgesproken en een paar dagen voor de wedstrijd heeft ze mij behandeld.

Eerst heeft ze mijn paard afgevoeld en contact met hem gemaakt, waarna we samen zijn behandelt. Na deze behandeling ben ik gaan rijden en heb wat oefeningen met mijn paard gereden.

De grote dag was gekomen. Met Marjolein had ik bij mijn trailer afgesproken om daar de laatste stress nog te laten afvoeren door haar. Hierna heb ik mijn paard bestegen, op naar de piste! Het moment dat ik daar binnen kwam rijden hoorde ik vanaf de tribune een hoop lawaai, de aanmoedigers lieten van zich horen. Ik heb nog naar hen gezwaaid (hoe ontspannen ben je dan) en ben mijn proef gaan rijden.

Deze avond zal ik nooit meer vergeten, want die avond werd de eerste plaats door mij en mijn paard behaald. Ik kan terugkijken naar een mooie dag in mijn leven. Het is ongeveer ‘once in a lifetime’ om op het CHIO te mogen rijden.

Marja

Moeilijke periode afgesloten door sessie

Na een hele lange rot periode met mijn dochter en haar pony besloot ik verder te zoeken naar een oplossing.

Het ging zo goed, wedstrijd na wedstrijd won ze, tot in de klasse M…Black (pony van mijn dochter) veranderde totaal en we wisten ons op den duur geen raad.

Ik zag wat het met mijn dochter deed en dat was best pijnlijk als moeder.

Ik twijfelde geen seconde en besloot mijn vriendin Marjolein om hulp te vragen.

Nou en toen gebeurde het ….Marjolein kwam op een vroege ochtend en in alle rust nam ze mijn dochter mee in een kamer .

Waar ze een 1 op 1 gesprek met haar had.

Vol spanning en nieuwsgierigheid wachtte ik af …

Daarna bekommerde ze zich over mijn dochter in combinatie met haar pony…

Geweldig, spannend, niet te geloven waren volgens mij mijn eerste woorden wat ik dacht.

De reactie van Black, daar was ik zo van onder de indruk.

De verlossende woorden….Black had problemen met prestatie gerichte wedstrijden.

Dat kwam mede door zijn vorige eigenaren.

Ja, mijn dochter ging steeds meer vragen en hoger springen dus daar kon ze weleens gelijk in hebben.

Naast de behandeling leerde Marjolein mijn dochter hoe ze zichzelf en haar pony kon voorbereiden op een wedstrijd.

De behandeling was in mijn ogen een succes, maar nu afwachten op het resultaat tijdens een wedstrijd.

Op de eerst volgende wedstrijd(en) ging het het weer als vanouds ze haalden samen weer hele goede resultaten …

Het was zeker geen toeval.

Ook onze andere pony Pearly kwam na vele doktersbezoeken bij Marjolein terecht.

Het advies van Marjolein om haar verder te laten onderzoeken en behandelen hebben we ook opgevolgd met als resultaat dat ze daarna weer een geweldige combinatie vormden.

Daarom wil ik bij deze Marjolein heel erg bedanken voor haar hulp, steun, en vooral haar liefde …..

Ik vond het een super geweldige ervaring …

Liefs Pur

Mijn eerste ervaring met Marjolein

"Mijn eerste ervaring met Marjolein was met mijn dochtertje. Tijdens springwedstrijden weigerde zij op blauwe hindernissen. Toen ik dit aangaf aan Marjolein zei ze dat haar pony het niet deed, maar mijn dochter zelf. Marjolein heeft dit probleem aangepakt en na de behandeling heeft zij niet meer op blauwe hindernissen geweigerd. Dit was ontstaan door een val in een blauwe hindernis tijdens een wedstrijd.

Ook heb ik Marjolein ingeschakeld om mijzelf voor wedstrijden te behandelen. Ik ben behoorlijk zenuwachtig voorafgaand aan een wedstrijd. Marjolein behandeld zowel mijn paard als mijzelf. En in combinatie met elkaar. Daarna ga ik rijden en tot nu toe met mooie resultaten. Ben dan ook heel blij dat Marjolein mij op deze manier kan begeleiden.

Ik kan Marjolein echt aanbevelen, ze stelt mij altijd op mijn gemak."

Alicia