Missie EQcure

Het in balans brengen van mens en paard, waardoor het optimale uit de combinatie wordt bereikt. Begeleiding bieden bij het in balans brengen van de combinatie, in aanvulling op dierenarts en in aanvulling op gedegen rijlessen, zodat blokkades en blessures snel verholpen worden en betere resultaten worden behaald.

Visie EQcure

Wanneer ruiters en paarden emotioneel, fysiek en mentaal in balans zijn, kan er met meer plezier en minder moeite, meer worden bereikt, halen zij het maximale uit hun kunnen en hun onderlinge relatie. Dit leidt tot meer geluk, meer bevrediging en betere resultaten.

Wie is EQcure?


Marjolein Lagrand (1967)

Vanaf 1986 heeft zij gewerkt in representatieve, klantgerichte en faciliterende banen. Haar grote mate van oplossingsgerichtheid, verzorgende en communicatieve vaardigheden vormen een rode draad. Ze is sterk in het onderscheiden van hoofd- en bijzaken, en is bijzonder goed in organiseren, coördineren en plannen.

De liefde voor dieren was er al zolang ze zich kan herinneren en voelt een enorme aantrekkingskracht voor paarden. Vanaf haar jeugd heeft Marjolein paard gereden en tot op de dag van vandaag is zij dagelijks tussen paarden en pony’s te vinden. Vanuit deze passie is ze zich heel bewust verder gaan ontwikkelen om hen te helpen.

Met EQcure biedt zij een aanvulling op de reguliere behandelmethodes van de dierenarts, en geeft zij ondersteuning op gedegen paardrijlessen en instructies en brengt de reden van onverklaarbaar gedrag van paarden aan het licht.

Marjolein begeleidt zowel mensen als paarden, los van elkaar, of in combinatie.

Zij helpt hen onbalans op te sporen en te verhelpen, waardoor ze fysiek, mentaal en emotioneel weer in evenwicht komen. Het zelfhelend vermogen activeren bij blessures, opheffing van blokkades, waardoor de weg vrij is om het maximale te halen aan plezier en resultaat bij het rijden, voor zowel ruiter als paard.

Marjolein Lagrand: ‘Ieder mens en ieder paard is uniek. Ook iedere combinatie van paard en ruiter is uniek. Ik haal mijn kick uit mijn bijdrage aan hun welzijn en succes. Een groter cadeau kan ik niet krijgen.’